Zabpelyhes palacsinta házi vaníliás túrókrémmel

Összetevők

Diétás, mégis habkönnyű krémmel töltött zabpelyhes palacsinta, ami garantáltan az egyik kedvenc desszertetek lesz, ha megkóstoljátok.
Zabpelyhes palacsinta házi vaníliás túrókrémmel elkészítése:
Legelőször elkészítjük a házi vaníliás krémtúrót, hogy ameddig a zabpelyhes palacsinta sül ezt a krémet le tudjuk hűteni, ezzel is egy kis időt spórolunk. Első lépésben a tojássárgát fehéredésig keverjük az eritrittel/glicinnel, hogy egy habos könnyű krémet kapjunk. Közben feltesszük a kókusztejet, vagy ízlés szerint rizstejet melegedni a vaníliás eritrittel és egy citrom héját is belereszeljük, amivel adunk egy kis citrusos ízt a krémnek. Ezt a forró vaníliás-citromos tejet folyamatosan kevergetjük és apránként hozzátesszük a felhabosított tojássárgáját. Pár perc alatt besűrűsödik és le is kapcsolhatjuk alatta a főzőlapot, figyejünk rá nagyon, hogy nehogy odakapjon. Ezután lefedjük egy fóliával, hogy ne bőrösödjön be és félretesszük hűlni. Körülbelül 10 perc elteltével beletehetjük a túrót és egy botmixerrel légies, krémes állagúra turmixoljuk. Már készen is vagyunk a töltelékünkkel, neki is láthatunk a palacsinta elkészítéséhez.

Ehhez vegyünk elő zabpehelylisztet, de ha csak zabpehely van otthon az sem gond, egy turmixgépbe öntjük a zabot és finom lisztet készítünk belőle. Most már egy keverőtálba szórhatjuk és hozzáteszünk egy tojást, egy evőkanál eritritet, egy csipet sót, 2 dl vizet, 0,5 dl növényi tejet. Egy botmixer vagy habverő segítségével jó alaposan összekeverjük, hogy egy csomómentes, híg masszát kapjunk. Ezután egy palacsintasütőt kikenünk kókuszzsírral és kisütjük benne egyesével a palacsintákat. Ez idő alatt a krémtúrónk is lehűlt eléggé ahhoz, hogy megtöltsük vele a palacsintákat és ne follyon ki belőlük. Tálalhatjuk is, én ez esetben friss grapefruitot tettem mellé.
Diétában is fogyasztható étel.
Jó étvágyat!