Zabpehely termékleírás
A zabpehely az egyik legkomplexebb szénhidrátforrásunk, gazdag vitaminokban, rostban és ásványi anyagokban. Ezek közül a legkiemelkedőbb a magas rosttartalom, ami pozitív hatással van az anyagcserénkre és a koleszterin szintünkre. Ezen felül lassú felszívódása miatt teltségérzetet okoz és később éhezünk meg tőle, így diétában is fogyasztható.
Felhasználás
Legeslegjobb hőkezelés nélkül fogyasztani, így megmarad az összes rosttartalma. Csak keverjük bele a reggeli turmixunkba, fogyaszthatjuk gyümölcsökkel, például málnával, eperrel. Természetesen lehet belőle süteményeket, hideg és meleg desszerteket készíteni.
Miért szeretjük?
A lágysága miatt lettünk oda ennyire ezért a zabpehelyért. A lágyság abban rejlik, hogy sokkal apróbb és vékonyabb szeműek a pelyhek. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabban el tudjuk készíteni, mint a nagyobb szemű társait, ami pedig lássuk be a reggeli órákba nagyon jól szokott jönni.
Tápérték táblázat
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1487 Kj |
355 kcal | |
Zsír | 6,0 g |
– amelyből telített zsírsavak | <0,01 g |
Szénhidrát | 65,5 g |
– amelyből cukrok | 3,3 g |
Rost | 9,8 g |
Fehérje | 12,7 g |
Só | <0,1 g |
Összetétel
100% zabpehely
Hozzászólások, értékelések