Termékleírás
A hagymagumó alliint és alliináz nevű enzimet tartalmaz. Az alliinből a sejtsérülés hatására – hagyma megvágása – alliináz hatására különböző vegyületek képződnek: allicin, számos szulfid, melyek a fokhagyma jellegzetes szagáért felelősek. Ezenkívül megtalálhatók még az alábbi összetevők: kéntartalmú peptid származékok, B- és C-vitamin és flavonoidok.
A fokhagymaolaj/fokhagyma kapszula fogyasztása:
- előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, valamint a káros vérkoleszterin (LDL) szintet,
- hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához,
- szerepe van a gombákkal, baktériumokkal szembeni ellenállóképesség megtartásában, emiatt hűvösebb időszakokban kifejezetten ajánlott a fogyasztása.
Felhasználás
Napi ajánlott mennyiség 1 fokhagyma kapszula étkezéshez.
Miért szeretjük?
Szedése egyáltalán nem problémás a nyers fokhagymával ellentétben.
Összetétel
Fokhagyma kivonat 2 mg
szója olaj, zselatin, nedvesítőszer. glicerin, fokhagyma kivonat
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! Figyelem! A legtöbb ember, külsőleg és belsőleg egyaránt jól bírja a fokhagymát. Némelyek azonban bélgörcsöt kapnak tőle, sőt olyanok is akadnak, akik a nyers fokhagyma puszta érintésétől is kiütésesek lesznek.
OÉTI bejegyzési szám: 8069/2010.
Hozzászólások, értékelések