Rozé kacsamell édesburgonyapürével

2018. szeptember 11. |

Összetevők

  • 2 db kacsamell
  • 400 g édesburgonya
  • Kosárba
  • Kosárba bors
  • Kosárba rozmaring
  • Kosárba szerecsendió
  • Kosárba kókuszzsír
  • Kosárba (kókusztej)
A Kosárba-ral jelölt termékeket egy kattintással a kosárba teheted!

A nagyon szaftos belsőtől és a ropogós külsőtől lesz igazán különleges ez a rozé kacsamell, ráadásul teljesen egészségesen van elkészítve.

Rozé kacsamell édesburgonyapürével elkészítése: 

Első lépésben a kacsamelleket előkészítjük, a bőréből az esetleges tollakat kihúzzuk, hogy szép sima legyen. Ezután a bőrét sűrűn beirdaljuk és a húsos oldaláról minden felesleges hártyát eltávolítunk. Megsózzuk mindkét oldalát és a húsos felét meg is szórjuk frissen őrölt fekete borssal. Ezután félretesszük pihentetni addig, amíg az édesburgonyát előkészítjük. Ez idő alatt a só és a bors íze át fogja járni a kacsamellünket.

rozé kacsamell
Az egyik kedvenc éttermi fogásomat a saját konyhánkban is el tudjuk készíteni és nem is nagy ördöngősség. A kacsa sütésénél viszont pontosan be kell tartani a lépéseket, hogy tökéletes legyen.
Jöhet a krémes édesburgonyapüré elkészítése

Az édesburgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd egy hőálló tálba tesszük és megöntözzük kevés, körülbelül egy kávéskanálnyi kókuszzsírral és meghintjük egy csipet himalaya sóval. 180 C- ra előmelegített sütőbe tesszük és körülbelül 30 perc alatt puhára sütjük. Akkor jó, amikor enyhén már kezd barnulni a teteje, de véletlenül se süssük ropogósra, mert akkor nem tudunk belőle finom krémes állagú pürét készíteni. Amint megsült, áttesszük egy keverőtálba, megszórjuk rozmaringgal és őrölt szerecsendióval, aki pedig krémesebben szereti önthet hozzá egy picike kókusztejet vagy rizstejet, de ez kihagyható lépés. Egy botmixer segítségével pár perc alatt krémessé turmixoljuk. Amint kész vagyunk az édesburgonyapürével, elkezdhetjük sütni a kacsahúst. Célszerű tálalás előtt sütni, hogy frissen kerüljön az asztalra.

Így lesz szaftos és omlós a rozé kacsamell

A befűszerezett kacsamelleket bőrrel lefelé, egy felforrósított serpenyőbe tesszük, de ne tegyünk semmi zsiradékot a serpenyőbe, mert a kacsa bőréből bőven fog elég zsír kisülni. Addig sütjük a bőrös felét, amíg aranybarnára és ropogósra nem sül, ez körülbelül 5-6 percet vesz igénybe. Utána megfordítjuk, és a másik oldalára is 2-3 perc alatt egy vékony kérget sütünk. Ezután 180 C -ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percig, így közepesen átsült, mennyeien szaftos rozé kacsát fogunk kapni. Aki pedig jobban átsütve szereti sütheti tovább is, 20 perc sütés után már nem lesz rózsaszín a közepe. Az idő leteltével kivesszük a sütőből és pihentetjük 5 percig. Ezután már készen is vagyunk mindennel, találhatjuk a finom ebédünket.

A szigorú diétán lévők is nyugodtan fogyaszthatják, csak a bőrt és az alatta lévő zsírréteget el kell távolítani a hússzeletekről.

Jó étvágyat!
Rozé kacsamell édesburgonyapürével elkészítési ideje: 50 perc