Pritamin paprikás csirkemell csíkok

2018. szeptember 11. |

Összetevők

  • 300 g csirkemell
  • Kosárba 100 g bulgur
  • 1 db pritamin paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • Kosárba
  • Kosárba bors
  • Kosárba oregánó
  • Kosárba majoranna
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • Kosárba kókuszzsír
  • olívaolaj
A Kosárba-ral jelölt termékeket egy kattintással a kosárba teheted!

A friss zöldségek és a könnyed csirkemell csíkok harmónikus találkozása egy különleges körettel tálalva. Nem csak diétázóknak!

Pritamin paprikás csirkemell csíkok elkészítése:

Kezdjük a bulgur párolásával, mert amíg párolódik, addig a húst is el tudjuk készíteni, így tudunk egy kis időt spórolni. A bulgurt jó alaposan mossuk le hideg vízzel. Nem tűnik fontos lépésnek, de fontos figyelni rá, hogy ezt ne hagyjuk ki, mert így elkerülhetjük, hogy mászkos, ragadós legyen a bulgur. A megmosott bulgurt csepegtessük le és tegyük egy lábasba, ami akkora legyen, hogy a beleöntött bulgur háromszorosa is elférjen. Öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, szórjunk rá egy csipet sót és fedjük le. 2-3 perc forralás után kapcsoljuk a legalacsonyabb hőfokra és innentől kezdve ne piszkáljuk, ne szedegessük le a fedőt, csak hagyjuk, hogy magától megpárolódjon. Körülbelül 15-20 perc alatt el is készül a tökéletes, pergős bulgurunk.

csirkemell csíkok
Plusz tipp, hogy amikor már szinte készen van a hús, locsold meg egy leheletnyi olívaolajjal, még szaftosabb lesz tőle az étel.
Miközben párolódik a bulgur, lássunk neki a zöldségek felaprításához.

A hagymát és a pritamin paprikát vágd vékony csíkokra. Egy serpenyőben melegíts fel egy kevéske kókuszzsírt, körülbelül 1 teáskanálnyit. Figyeljünk, hogy ne szaladjon meg a kezünk, mert a végén is fogunk még tenni hozzá zsiradékot. A felmelegített kókuszzsíron pároljuk üvegesre a felcsíkozott hagymát és paprikát. Amint üvegessé váltak, szedjük ki őket egy tálba és kis időre tegyük ezt félre, de ne messzire, nemsokára szükségünk lesz rá. Ezután a csirkemellet mossuk meg és szeleteljük 1 cm vékony csíkokra. Ugyanabban a serpenyőben, amiben előzőleg a zöldségeket sütöttük, pirítsuk át a húsokat is. Miközben sütjük, szórjuk meg sóval, egy leheletnyi őrölt borssal, illetve oregánóval, majorannával és végül koronázzuk meg egy nagy csokor friss petrezselyemmel. Amikor már kicsit megpirultak a csirkemell csíkok, tegyük hozzá a félig már kész zöldségeket, és további 10 percet pároljuk őket együtt, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor locsoljuk még meg egy csurranásnyi olívaolajjal. Készen is vagyunk a villámgyors ételünkkel, amit ehetünk ebédre vagy akár vacsorára is!

Diétában is fogyasztható étel!

Jó étvágyat!
Pritamin paprikás csirkemellcsíkok elkészítési ideje: 35 perc