Marhahúsos teljes kiőrlésű wrap

2018. szeptember 6. |

Összetevők

  • 300 g darált marhahús
  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • lilakáposzta
  • jégsaláta
  • Kosárba
  • Kosárba bors
  • Kosárba fűszerpaprika
  • Kosárba fokhagymapor
  • sütőpor
  • Kosárba kókuszzsír
  • 1 dl natúr joghurt
  • víz
A Kosárba-ral jelölt termékeket egy kattintással a kosárba teheted!

Szeretem feldobni a diétáimat olyan ételekkel, ami kicsit sem hasonlít a rizs-csirke ízére. Na ez a teljes kiőrlésű wrap egy tökéletes példa erre. Próbáljátok ki!

Teljes kiőrlésű wrap marhahússal elkészítése:

A teljes kiőrlésű wrap elkészítésével fogjuk kezdeni. Tegyünk 100 gramm teljes kiőrlésű lisztet egy keverőtálba és hintsünk hozzá egy csipet sót, egy csipet sütőport és locsoljunk hozzá egy kevés felolvasztott kókuszzsírt. Ezután apránként hozzáadagoljuk a vizet, összesen körülbelül 0,5 decilitert fog felvenni a liszt. Egyszerre 0,2 dl-t adjunk hozzá és közben a kezünkkel jó alaposan összedolgozzuk. Végeredményül egy sűrű tésztát kell kapnunk, amit egy gombócba össze tudunk gyúrni. Ezt a kész tésztát fedjük le és tegyük félre pihentetni, amíg a feltétet is elkészítjük.

teljes kiőrlésű wrap
Sütés után rögtön bugyoláld be a kisült wrapokat, hogy ne járj úgy mint ahogyan én régebben. Nem fedtem le, ezért megkeményedtek és széttörtek.

A feltét elkészítésénél nem lesz nehéz dolgunk. Csupán a darált marhahúsra rászórunk egy csipet sót és egy csipet borsot. Kézzel jó alaposan összekeverjük a darált húst, hogy a fűszer mindenhol érje a húst. Egy felforrósított serpenyőben, kevés kókuszzsíron kisütjük, picit piruljon is meg. Amint megvagyunk vele, jöhet a joghurtos öntetet  elkészítése is. Egy tálba beleöntünk egy doboz joghurtot, rászórunk egy csipet illatos fokhagymaport, sózzuk és borsozzuk, valamint meghintjük egy kevés fűszerpaprikával. Ezt is összekeverjük a joghurttal és betesszük a hűtőszekrénybe.

teljes kiőrlésű wrap
Először mindig a joghurtos öntettel kend meg a wrapot, így nem fog szétesni miközben feltekered.

A már összegyúrt wrap tésztát elővesszük és elosztjuk három egyforma részre. Formáljunk belőlük gombócokat és egy belisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk ki őket 1mm vékonyra és kör alakúra. Fontos, hogy nagyon vékonyak legyenek, hogy könnyen át tudjanak sülni. Amint megvagyunk a kinyújtással, tegyük egy felforrósított, de teljesen száraz serpenyőbe, nem kell hozzá semmilyen zsiradék. Hirtelen kisütjük mindkét oldalát, akkor jó, amikor már picit elkezd barnulni és finom ropogós lesz. Egy oldal sütése körülbelül 30 másodperc lesz. Amint kész, rögtön bebugyoláljuk egy tiszta és kissé benedvesített konyharuhába. Ez nagyon fontos lépés, így lehet elkerülni azt, hogy megkeményedjen és széttörjön a kisütött wrap. Már csak egy lépés van hátra, a wrap összeállítása. Először megkenjük a kisült wrapot a joghurtos öntettel, ezután rátesszük darált marhahúst és végül sok-sok zöldséget. A végén feltekerjük, és már készen is vagyunk.

Diétában is fogyasztható étel.

Jó étvágyat!

 

Teljes kiőrlésű wrap marhahússal elkészítési ideje: 50 perc