Így a legegyszerűbb a hétköznapokba iktatni a diétázást

2019. február 25. |
Írta: koligyerbence koligyerbence

Két kulcsfontosságú dologról lesz szó, amit egy diétában mindenképpen célszerű betartani, hogy a végén az tényleg sikeres legyen.

Sokaknál a következő két dolognál bukik el egy diéta vagy az egészséges életmód követése. Az egyik, hogy nem készítenek maguknak előre lefőzött ételt. A másik, hogy ha le is főzik akkor elfelejtik magukkal vinni. Ez azért van, mert nem készülnek fel előre sem fejben, sem ténylegesen az alapanyagokkal. Ha nem visznek magukkal ételt, akkor valahogy meg kell oldani az étkezést és ilyenkor szokott sokszor képbe kerülni a sarki gyorsétterem vagy pékség. Pedig előre tervezéssel minden tudna simán és könnyedén menni. Nézzük, hogyan is érdemes ezt az előre tervezést elkezdeni.

Diéta
Előre kimért adagokkal sokkal könnyebb lesz a diétázás.
Először is fontos, hogy diétázni csak úgy lehet, ha minden napra a kimért és lefőzött adagjaitok már készen várnak rátok.

Véletlenül sem úgy, hogy minden főtt étkezéseteket külön-külön, kapkodva próbáltok összedobni. Erre több opció is működik, attól függően, hogy kinek mi a kényelmesebb, melyik fér jobban bele az idejébe. Van olyan, aki minden este megfőz másnapra, hogy aznap ezzel már ne legyen dolga. Van az a variáció is, hogy reggel felkel korábban és elkészti frissen az aznapi étkezéseit. Ezeken felül még az is játszik, hogy valaki kettő napra előre főz magára mindig, mert ideje ezt jobban engedi és nem probléma neki két napig ugyanazt a főtt ételt enni. Az utolsó opció pedig az, hogy hétvégén készíti előre el magának, amiket vagy fagyasztva (ha olyan, amit le lehet fagyasztani), vagy hűtőszekrényben tárol a hét folyamán. Ezek közül akármelyiket választhatjátok, mert mindegyik a maga szemszögéből egy szuper megoldás, hiszen mindegyiknél előre tudjátok, hogy mikor mit fogtok készíteni és nem lesztek abban a gondban, hogy az utolsó pillanatra hagyva inkább elmarad a főzés.

Diéta
Mindig tervezzétek meg előre, hogy a héten mikor és mit fogtok készíteni magatoknak.
A másik fontos dolog, hogy ha kész van előre az ételetek, akkor csak arra figyeljetek, hogy a nap folyamán azt meg is tudjátok enni, azaz mindig nálatok legyen, ha éppen nem vagytok otthon.

Erre a legjobb megoldás, ha külön adagonként bedobozoljátok magatoknak az ételeket a hozzátartozó zöldséggel együtt. Ez azért nagyon jó opció, mert ilyenkor tudjátok, hogy csak meg kell enni a doboz tartalmát és pont. Persze választhatjátok azt is, hogy egyben elviszitek magatokkal az egész napi adagot, de ilyenkor figyelni kell, hogy egyenlő részekben egyétek meg őket a nap folyamán.

Szóval mindenképpen a legfontosabb az előre tervezés, mert ha ügyesen gazdálkodtok az időtökkel, akkor minden simán fog menni a diéta közben.