Házi mogyorókrém

2018. november 5. |

Összetevők

  • 200 g törökmogyoró
  • Kosárba 1 evőkanál kókuszzsír
  • Kosárba 1 púpozott teáskanál édesítő
  • Kosárba 1 teáskanál cukrozattlan kakaópor
A Kosárba-ral jelölt termékeket egy kattintással a kosárba teheted!

Mit szóltok hozzá, hogy a kedvenc házi mogyorókrém receptemet mutatom most meg nektek, ami egészséges és ezen felül finom krémes?

Házi mogyorókrém elkészítése:

Tudom, hogy titkon mindenki odáig van a mogyorókrémért, csak azért nem tömjük folyton tele magunkat vele, mert tudjuk, hogy borzasztóan egészségtelen összetevők tömkelegéből készülnek a boltokban kapható verziók. Ezzel ellentétben most egy olyan variációt fogunk készíteni, ami nem tartalmaz egy csepp egészségtelen hozzávalót sem, így, ha édességet kívánunk ebből nyugodtan ehetünk.

házi mogyorókrém
Csupán erre a négy alapanyagra lesz szükséged, hogy egy egészséges házi mogyorókrémet készíts magadnak.
Lássunk is neki a mogyorókrém készítésének első lépéséhez.

Legelőször is a feltört törökmogyorót egyengessük el egy tepsibe, de ne tegyünk hozzá semennyi zsiradékot. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra és a mogyorót süssük körülbelül 10 percig. Amint letelt az idő, vegyük kis és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Ha kihűlt, tegyük egy tiszta törölközőbe vagy konyharuhába és kezdjük el morzsolgatni, hogy a héjat ledörzsöljük a mogyorókról. Ezt semmiképpen se hagyjuk ki, mert így sokkal finomabb lesz, mert az a kevéske kesernyés íz se kerül bele, ami a héjában van.

Ezután a magokat beleszedegetjük egy edénybe, amiben turmixolni fogjuk és egy erős botmixerrel lágy krémes állagúra turmixoljuk. Nem szükséges a botmixerhez ragaszkodnotok, sőt egy erős robotgép lehet jobb választás lesz, de nekem a kézi mixer volt kéznél. Közben néha egy kanállal meg is keverhetjük, hogy mindenhol sima és krémes legyen. Ezután jöhet a kókuszzsír és az édesítő habosra keverése, egy kanállal vagy villával. Addig habosítsuk, ameddig az édesítő teljesen elolvad és egy sima, fehér habot nem kapunk. Ezt a habot kanalazzuk a mogyoróra és körülbelül 3-4 percig turmixoljuk szép egyenletesre. Amint ezzel megvagyunk, szórjunk rá egy teáskanál cukrozatlan, zsírszegény kakaóport. Miután minden belekerült, ismételten jó alaposan átturmixoljuk, hogy tényleg egy nagyon lágy mogyorókrémet kapjunk. Én van, hogy utolsó lépésként hozzákeverek pár szem durvára tört mogyorót, hogy legyen benne kevés roppanós darab is, de ez nyugodtan el is hagyható.

Készen vagyunk a mogyorókrémmel, már csak egy szösszenet van hátra.

Töltsük ki a kész krémet kis üvegcsébe. Hűtőszekrényben tároljuk és fogyasztás után mindig zárjuk vissza az üveg tetejét. Nekem a kedvencem zabpehely palacsintára kenni, de persze magában is szuper finom. Ha látni is szeretnéd, hogy én hogyan készítem el, akor itt megnézheted.

Jó étvágyat!
Házi mogyorókrém elkészítési ideje: 30 perc