Gombás csirkemell brokkolival

2018. szeptember 12. |

Összetevők

  • 300 g csirkemell
  • fél brokkoli
  • 100 g gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Kosárba
  • Kosárba bors
  • friss petrezselyem
  • kókuszzsír
  • Kosárba 100 g bulgur
A Kosárba-ral jelölt termékeket egy kattintással a kosárba teheted!

A klasszikus diétás csirkemellet egy picikét feltúrbóztam, hogy még azok is nagy örömmel fogyasszák, akik messziről kerülik a diétás ételeket, mondván, hogy unalmasak. Na ez az a csirkerecept, ami picit se unalmas, ezzel ellentétben borzalmasan omlós és finom.

Gombás csirkemell brokkolival elkészítése:

Lássunk neki előszőr a hús előkészítésének. A csirkemellet megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, és vékony, körülbelül 1 cm vastag csíkokra szeleteljük. Ugyanezt megtesszük a gombával is. Ezután egy serpenyőbe locsolunk egy kevés kókuszzsírt, de tényleg csak egy pici kávéskanálnyi legyen. Ezután ráteszünk egy fej meghámozott és felaprított vöröshagymát. Elkezdjük párolni a hagymát. Szuper trükk, ha a párolási időt meg szeretnéd rövidíteni, hogy egy csipet sót szórsz a hagymára, így szinte pillanatok alatt vajpuha lesz. Amint üvegessé kezd válni, rögtön tehetjük is rá a csirkemellet és a gombát, ilyenkor még nem kell lejjebb kapcsolni a főzőlap hőfokát. Az a jó, ha rögtön aranybarnára pirul a hús és a gomba, hogy a szaft minél jobban bennük maradjon. Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint, valamint szórjunk rá 2 gerezd friss, illatos fokhagymát. Most már lejjebb kapcsolhatjuk a hőfokot és amint teljesen átpuhult, de még finom szaftos a csirkemell és a gomba, hozzá is tehetjük a megmosott és rózsáira szedett brokkolit. Ezután szórjuk bele az egyik legillatosabb fűszert, egy nagy csokor felaprított friss petrezselymet. Innentől már nem kell sok idő, csupán annyi, hogy a brokkoli kicsit átpuhuljon, de nem kell, hogy teljesen puha legyen, akkor jó, amikor még szép élénk színű, de még roppanós.

gombás csirkemell
Először mindenképpen a gombát párold meg és csak utána a brokkolit, hogy a brokkoli roppanós maradjon. Kis apróságnak tűnik, de sokkal finomabb lesz az ételed tőle.
Mindjárt készen vagyunk. Még a köretet kell megcsinálni és tálalhatunk is.

Csupán annyi dolgunk van a bulgurral, hogy megmossuk, lecsepegtetjük és egy főzőedénybe tesszük. Ezután dupla mennyiségű vizet öntünk rá. Sózzuk meg ízlés szerint (1 nagy csipet) és körülbelül 15-20 perc alatt pároljuk puhára. Most már jöhet is a tálalás. Természetesen ezúttal se feledkezzünk meg a friss zöldségekről, hiszen ez minden diéta egyik kulcsfontosságú eleme. Én ez esetben szívsalátából és paradicsomból készítettem friss salátát, de bármilyen más zöldség megfelel, amit csak találsz a hűtődben.

Diétában is fogyasztható étel.

Jó étvágyat!
Gombás csirkemell brokkolival elkészítési ideje: 35 perc