Egészséges répatorta

2019. február 11. |

Összetevők

  • 3 tojás
  • Kosárba 1 evőkanál kókuszzsír
  • 3 közepes répa
  • 50 g zabliszt
  • 100 g őrölt mandula vagy dió
  • Kosárba 50 g zabpehely
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • Kosárba 75 g eritrit
  • 1 bio lime
A Kosárba-ral jelölt termékeket egy kattintással a kosárba teheted!

Ha éppen túl vagy egy diétán és ennél valami édességet, vagy csak hétvégén sütnél egy finomat a családnak, de nem szeretnéd cukros süteményekkel teletömni őket, akkor próbáld ki ezt az egyszerű diétás receptet.

Először is kezd az alapanyagok kimérésével. Ezután jöhet a répák lereszelése, legjobb egy sajtreszelőn lereszelni, így apróbb lesz a tortában a répa. Moss meg egy bio lime-ot, fontos, hogy bio és ne vegyszerezett legyen, hiszen annak a héja nem ehető, és reszeld a répához a héját. Üss hozzájuk három tojást és jó alaposan keverd össze. Most már jöhetnek a száraz hozzávalók is a tortába. Ismét jó alaposan keverd össze, fontos, hogy sehol ne maradjon csomó a tésztában. Lassan a végéhez közeledsz, már csak az van hátra, hogy kend ki a formát kókuszzsírral és szórj bele kevés zablisztet, hogy majd ne ragadjon bele sütés közben a tészta. Én most két kisebb formát választottam, de egy nagyban is teljesen jól működik a recept. Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra és körülbelül 25 perc alatt szép aranybarnára sül, de a belseje finom puha marad.

egészséges répatorta
Készítheted a répatortát ilyen kis formákban, de egy nagyban is remekül működik.

Egészséges répatorta elkészítése 5 lépésben:

  1. Reszeld le a répát és a lime héját.
  2. Üss rá 3 tojást és keverd jó alaposan össze.
  3. Szórd hozzá a száraz hozzávalókat és dolgozd teljesen simára a tésztát.
  4. Kenj ki egy tortaformát kókuszzsírral és szórj bele kevés zablisztet, hogy befedje a forma falát.
  5. 180 C-ra előmelegített sütőben 25 percig süsd.
Jó étvágyat!
Egészséges répatorta elkészítési ideje: 35 perc