Diétás csirkepörkölt

Összetevők

Sokan azt hiszik, hogy diétájuk alatt bizony le kell mondaniuk az igazán finom, házias ízekről. Ezzel a diétás csirkepörkölt receptünkkel rácáfolunk erre, és megmutatjuk, hogyan lehet könnyedén finom és egyben diétás ételt készíteni.
Diétás csirkepörkölt elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk és kevés kókuszzsíron üvegesre pároljuk. Jó, ha minél nagyobb fej hagymát választunk, hiszen annál sűrűbb lesz a pörkölt szaftja, minél nagyobb a hagyma. Amint üveges lett a hagyma, hozzáöntünk egy kevés vizet, félrehúzzuk a tűzről és rászórunk egy teáskanálnyi őrölt paprikát. Jó alaposan csomómentesre keverjük, majd hozzátesszük a felkockázott paprikát és paradicsomot. Ezután visszatesszük a tűzre és folytonos kevergetés mellett átmelegítjük, figyelve arra, hogy oda ne égjen, hiszen akkor a paprika keserűvé válik. Körülbelül 5 perc után már a megmosott és tetszőleges méretűre darabolt csirkemellet is hozzátesszük. Ismét jó alaposan összekeverjük és felöntjük 4-5 dl hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, valamint szórjuk meg 1 teáskanál szárított zöldséggel és dobjunk bele két gerezd meghámozott fokhagymát. Magasabb hőfokon 5-10 percig forraljuk, majd a lehető legkisebb hőfokra állítva a főzőlapot további 1-1,5 óráig gyöngyözve főzzük.

Amikor már majdnem készen van a diétás csirkepörköltünk, odateszünk vizet forralni, amiben meg tudjuk főzni a teljes kiőrlésű tésztánkat. A tésztát a csomagolásán feltüntetett ideig főzzük, majd szűrjük le és már tálalhatjuk is a diétásan elkészített pörkültünket. Nem szükséges a teljes kiőrlésű tésztához ragaszkodni, lehet mellé párolt bulgurt, rizst, esetleg rizslisztes nokedlit is fogyasztani. Plusz tipp, hogy készíts mellé ubrokasalátát magadnak, nagyon passzol hozzá és egyben a zöldségbeviteled is meg van oldva.
Diétában is fogyasztható étel.