Csirkés tortilla

2018. szeptember 4. |

Összetevők

  • 300 g csirkemell
  • Kosárba 100 g zabpehely
  • 2 db tojás
  • Kosárba gyros fűszerkeverék
  • Kosárba
  • Kosárba bors
  • Kosárba fokhagymapor
  • natúr joghurt
  • Kosárba kókuszzsír
  • uborka
  • gomba
  • paprika
A Kosárba-ral jelölt termékeket egy kattintással a kosárba teheted!

Egyszerű csirkés tortilla recept kis csavarral, hogy véletlenül se kelljen lemondanunk a gyorsan összedobható, klasszikus tortilláról, még diétában sem.

Csirkés tortilla elkészítése:

Legelőször a csirkemellet megmossuk és vékony, körülbelül 1 cm-es csíkokra szeleteljük. Megszórjuk sóval és gyros fűszerkeverékkel, arra az apró részletre nagyon fontos, hogy figyeljünk, hogy ne tartalmazzon ízfokozót és cukrot a fűszer. Félretesszük állni, hogy a fűszerek íze átjárja a csirkét és sütés után intenzívebbek legyenek az ízek. Ezután a zöldségeket is előkészítjük, én ebben az esetben uborkát, paprikát és gombát választottam. Az uborkát és a pritamin paprikát megmossuk és felszeleteljük. A gombát pedig felszeletelés után egy felforrósított serpenyőben hirtelen kisütjük, csak annyira, hogy kicsit megpiruljon és finom roppanós legyen.

csirkés tortilla
A tortilla lapok tésztáját jobb 10 perccel hamarabb összekeverni, hogy a zabpehelyliszt meg tudjon dagadni benne, így kevésbé fog leragadni.
Megvagyunk a töltelék előkészítésével, úgyhogy jöhet a tortilla lapok elkészítése.

A zabpelyhet egy darálógépben liszté daráljuk, de vehetünk már kész zabpehelylisztet is, teljesen mindegy melyiket válasszuk, nekem sokkal kényelmesebb a lisztet használni. Egy keverőtálba tesszük és hozzáütjük a két tojást és annyi vizet, hogy sűrű palacsintatészta állagot kapjunk, ez körülbelül 1 dl lesz. Jól eldolgozzuk a masszát, hogy ne maradjon benne egy picike csomó sem, hogy szép egyenletes tortillákat kapjunk. Egy palacsintasütőbe kevés kókuszzsíron kisütjük a tortillákat. Ennyi hozzávalóból körülbelül 3-4 tortilla lap lesz. Amint ezzel készen vagyunk, akkor süthetjük a csirkemellcsíkokat is. Serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk és a csirkemelleket ropppanósra és aranybarnára pirítjuk. Ezután a joghurtos öntetet készítjük el. Egy doboz natúr joghurtba teszünk sót és kevés borsot, valamint fokhagymaport is szórunk bele, de ennél a fűszernél se feledkezzünk meg az összetevők átnézéséről, hogy cukrot és ízfokozókat semmiképpen se tartalmazzon. Mostmár kész vagyunk a tortilla minden alkotóelemével, itt az idő, hogy összeállítsuk. Minden tortilla lapra tegyünk a csirkéből és a zöldségekből is és locsoljuk meg a joghurtos öntetünkkel, és tekerjük fel őket. Aki kicsit ínyencebb, tehet hozzá egy kevés chilit is, mert nagyon passzol hozzá.

El is készült a csirkés tortilla tekercsünk, igaz kis csavarral, de talán még finomabb ízekkel, mint az eredeti.

Diétában is fogyasztható étel.

Jó étvágyat!

Csikrés tortilla elkészítési ideje: 50 perc