Mangós chia mag puding

2018. augusztus 15. |

Összetevők

  • Kosárba 35 g chia mag
  • Kosárba 3 dl kókusztej
  • Kosárba 2 evőkanál eritrit
  • 1 db érett mangó
  • 1 db lime
A Kosárba-ral jelölt termékeket egy kattintással a kosárba teheted!

Egészséges alapanyagaink között megtalálhatjátok a chia magot, olvashattok rengeteg jótékony hatásáról. Most pedig hoztunk mellé egy szuper finom és egészséges receptet, hogy ti is könnyedén beilleszthessétek az étrendetekbe.

Egészséges mangós chia mag puding elkészítése:

A kókusztejet egy főzőedénybe tesszük és közepes lángon elkezdjük melegíteni, de nem kell, hogy teljesen felforrjon, elég csak, hogy meleg legyen. Amint felmelegedett a kókusztej levesszük a tűzről és beleszórjuk az 1 evőkanál eritritet és 35 g chia magot. Jó alaposan keverjük össze, majd kiöntjük egy tálba és lefedve hűtőszekrénybe tesszük, hogy a chia magok magukba szívják a rengeteg kókusztejet és puding állagúra dermedjenek. Amíg hűl a puding, addig elkészítjük a mangó pürénket. Ehhez a mangót meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Ismételten előveszünk egy főzőedényt és beletesszük a mangó kockákat, valamint a másik evőkanál eritritet és meglocsoljuk egy kevés limelével. Alacsony lángon sűrű kevergetés mellet kicsit átforrósítjuk, hogy a gyümölcs krémesebb állagot kapjon. Amint ezt elértük, egy botmixer segítségével pürésítjük.

egészséges mangós chia mag puding
Legjobb egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni, hogy tutira kellőképpen megdermedjen a chia mag puding.

Tetszőlegesen, kettő pohárba vagy desszertestálba elosztjuk a pürésített mangót és kivesszük a hűtőből a chia mag pudingot és azt is ráhalmozzuk. További egy éjszakára hűtőszekrényben tartjuk, hogy kellőképpen megdermedjen. Másnap már kínálhatjuk is és fogyaszthatjuk kókuszreszelékkel esetleg friss gyümölcsökkel.

Jó étvágyat!

Mangós chia mag puding elkészítési ideje: 25 perc és további egy éjszaka hűtés